Znate, ono što je stvarno važno jeste da su ljudi oko Vas sretni i zdravi.
Sve je ostalo poput kapi kiše na pijesku...
PAUL WALKER (1973.-2013.)

"Investirajte u sebe"

prosinca 30, 2018


"Investirajte u sebe"
Prelistavajući hrvatske portale kako bi zadovoljila informativne potrebe i popunila informacijski dnevni „vakum“, „naletjela“ sam na jedan silno zanimljiv tekst u Poslovnom.hr a koji se na prvi pogled primarno odnosi na investiranje u ekonomiji (nije li to prva asocijacija na W. Buffetta). Zastala sam nad naslovom „Warren Buffett u samo 3 riječi objasnio kako uspjeti u poslovnom svijetu“. Razumijevajući posao u širem kontekstu, pročitala sam tekst, i odlučila ga podijeliti na svom blogu „Upravljenje zdravljem i komunikacijom“.
Dakle, poznati financijski investitor i milijarder Warren Buffett koji je prema Forbesu „težak“ 84 milijarde dolara, dao je savjet kako možete povećati svoju vrijednost u poslovnom svijetu, a sastoji se od samo tri riječi. Buffett je savjet dao prvenstveno ljudima koji su upravo završili školu i zakoračili u dvadesete godine.
"Investirajte u sebe", poručio je Buffett rekavši kako misli na potrebu razvijanja komunikacijskih vještina jer su one danas u poslovnom svijetu od krucijalne važnosti. "Ako ne znaš komunicirati, to je kao da mahneš djevojci u mraku. Ništa se zapravo ne dogodi. Možeš imati svu pamet svijeta, ali moraš je biti sposoban prenijeti. A prenošenje je komunikacija", rekao je za kraj.
Jednom drugom prilikom W. Buffett je istaknuo kako je ulaganje u sebe najbolja stvar koju možete napraviti. Radite sve što može unaprijediti vaš talent. To nitko ne može niti oporezovati niti oduzeti.
Kako sva važna promišljanja, na ovom blogu, stavljam u kontekst zdravlja i komunikacija, Buffettova promišljanja su me tako dovela do moje profesije i moje profesionalne orijentacije. Sestrinstvo je profesija koja jako teška ali i jako cijenjena i priznata. Da bi danas potpuno ispunili misiju sestrinstva potrebno nam je stalno ulagati u sebe. Ulagati kroz primarno preddiplomsko i diplomsko obrazovanje, ulagati tj. investirati u sebe kroz svakodnevni rad u ustanovama, ulagati u sebe kroz cjeloživotno obrazovanje i druge oblike učenja. Ova vrsta ulaganja idu za tim da dobijemo ključno znanje i vještine za uspješno obavljanje posla kojeg najviše volimo.
Slijedeći dalje misli poslovnog velikana, ulaganje u sebe znači savladati ključne komunikacijske vještine neophodne za prenošenje znanja i razvijanja odnosa u radnom ali i privatnom okruženju. Sve ono što naučimo moramo znati iskomunicirati. Bez te vještine nema uspjeha u poslu bila to ekonomija ili pak zdravstvo. Stoga je komunikacijsko umijeće uvjet bez koga se ne može biti uspješan. Danas je potreban zdravstvenim radnicima više nego ikada.
Izvor:
http://www.poslovni.hr

Pokreće Blogger.